środa, 24 października 2012

Ciepła kolacja na szybko

Kiedy człowiek po całym dniu ciężkiej pracy wraca do domu nie ma ochoty na spędzanie godzin w kuchni. Dlatego dla wszystkich, którzy mimo zmęczenia chcieliby zjeść dobrą, a w dodatku ciepłą kolację polecam roladę z ciasta francuskiego. Pokrojona w plastry nadaje się też na rodzinne przyjęcie w małym gronie lub spotkanie ze znajomymi :)...


Rolada z ciasta francuskiego (wersja podstawowa)

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
szynka
ser żółty
pieczarki
przyprawy (pieprz, papryka, oregano, itp.)
-można dodawać skladniki według wlasnego gustu, np. warzywa, lub zrobić wersję na słodko z owocami-

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Na cieście francuskim układamy szynkę, pokrojone lub starkowane pieczarki i ser. Wszystko posypujemy przyprawami i zwijam w rulon.
Roladę układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wkladamy do piekarnika na 25 minut. Ciasto powinno być z wierzchu zarumienione.
Po wjęciu możemy pokroić je na plastry lub podawać w całości.

SMACZNEGO

1 komentarz: