Moje małe uzależnienie... a szczególnie z bitą śmietaną i sosem czekoladowym. Dlatego dzisiaj postanowiłam ulec tej maleńkiej pokusie i przygotować je sobie w domku.
Gofry
Składniki
3 jajka
5 łyżek oleju
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej
5 łyżek oleju
2 szklanki mleka
2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie
Mieszamy mąkę, mleko, żółtka i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy białka z odrobiną soli. Następnie łączymy pianę z ciastem. Nagrzewamy gofrownicę i smarujemy ja olejem.
Gofry dobrze jest studzić na stojąco, powinny wtedy zostać chrupiące. Podawać możemy z dżemem, cukrem pudrem, owocami lub bitą śmietaną.
Trochę udoskonalony przepis ze strony Fuzja Smaków.
SMACZNEGO
0 komentarze:
Prześlij komentarz