poniedziałek, 27 lutego 2012

Muffiny dla łasuchów na diecie :D

Kto powiedział, że na diecie nie można piec? Oto muffiny w dietetycznej odsłonie z otrębami owsianymi i bez tłuszczu. Puszyste, nie za słodkie - doskonałe na śniadanie.

Dietetyczne muffiny

Składniki
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej (lub razowej)
25 g otrębów owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
cynamon lub gałka muszkatołowa
słodzik

Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki i wlewamy do foremek. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C i pieczemy przez 20-25 minut. 

Przepis pochodzi z jejkuchnia.pl.

Przepis bierze udział w akcji:




SMACZNEGO

4 komentarze:

  1. Hej!
    W przepisie nie masz tu mleka, a na jejkuchnia.pl podobno trzeba dać 200 ml mleka?
    Ja zrobiłam w wersji bez i są zdecydowanie lepsze, a jak ty w końcu zrobiłaś?

    OdpowiedzUsuń
  2. ile wychodzi muffinów z tego przepisu?

    OdpowiedzUsuń