Kto powiedział, że na diecie nie można piec? Oto muffiny w dietetycznej odsłonie z otrębami owsianymi i bez tłuszczu. Puszyste, nie za słodkie - doskonałe na śniadanie.
Dietetyczne muffiny
Składniki
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej (lub razowej)
25 g otrębów owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
cynamon lub gałka muszkatołowa
słodzik
Przygotowanie
Mieszamy wszystkie składniki i wlewamy do foremek. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C i pieczemy przez 20-25 minut.
Przepis pochodzi z jejkuchnia.pl.
Hej!
OdpowiedzUsuńW przepisie nie masz tu mleka, a na jejkuchnia.pl podobno trzeba dać 200 ml mleka?
Ja zrobiłam w wersji bez i są zdecydowanie lepsze, a jak ty w końcu zrobiłaś?
Robiłam tak jak podałam, czyli bez mleka :)
Usuńile wychodzi muffinów z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńMi wyszło wtedy 8 muffinów.
Usuń